Za pošumljavanje izvdvojeno oko 2 miliona KM u prošloj godini | Agroportal.ba
Agro vijesti

Za pošumljavanje izvdvojeno oko 2 miliona KM u prošloj godini

​Tokom 2017. godine u Republici Srpskoj ukupno su pošumljena 704 hektara šumskog zemljištva, za šta je utrošeno 1,7 miliona sadnica različitih vrsta drveća, izjavio je portparol Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Aleksandar Macanović.

[tie_full_img][/tie_full_img]

Foto: visoko.co.ba

“Vrijednost izvršenih radova iznosi oko dva miliona KM”, rekao je Macanović.

Macanović je istakao da je prošle godine povećan obim radova u odnosu na 2016, kada je pošumljeno 636 hektara, a posađeno oko 1,4 miliona sadnica.

Pročitajte još...   Stočna pijaca Bijeljina 13.02.2018.

On je napomenuo da radove i nadzor na pošumljavanju obavljaju “Šume Republike Srpske” na bazi šumskoprivredne osnove i godišnjih planova, vlastitom ili angažovanjem povremene radne snage. Macanović je dodao da kontrolu obima i kvaliteta izvršenih radova vrši Inspektorat Republike Srpske i Ministarstvo.

On je naveo da su sprovođenjem Projekta održivog upravljanja šumama i krajolicima Globalnog fonda za zaštitu životne sredine, podržani i realizovani poslovi na podizanju novih šuma, kojim je tokom 2015. i 2016. godine pošumljeno 373,5 hektara na 76 mikrolokacija u Republici Srpskoj.

Pročitajte još...   STUDEN Grupa: Prioritet stabilno snabdijevanje domaćeg tržišta

“Ovi radovi koštali su nešto više od 1,4 miliona KM”, rekao je Macanović.

Macanović je napomenuo da je ovaj projekat realizovan posredstvom Svjetske banke i Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata Srpske i da je riječ o grant sredstvima.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Žetva soje pri kraju, prinosi neočekivano niski

Agro vijesti

Cijena kupusa pet puta veća u odnosu na prošlu godinu (VIDEO)