Za pošumljavanje izvdvojeno oko 2 miliona KM u prošloj godini | Agroportal.ba
Agro vijesti

Za pošumljavanje izvdvojeno oko 2 miliona KM u prošloj godini

​Tokom 2017. godine u Republici Srpskoj ukupno su pošumljena 704 hektara šumskog zemljištva, za šta je utrošeno 1,7 miliona sadnica različitih vrsta drveća, izjavio je portparol Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Aleksandar Macanović.

[tie_full_img][/tie_full_img]

Foto: visoko.co.ba

“Vrijednost izvršenih radova iznosi oko dva miliona KM”, rekao je Macanović.

Macanović je istakao da je prošle godine povećan obim radova u odnosu na 2016, kada je pošumljeno 636 hektara, a posađeno oko 1,4 miliona sadnica.

Pročitajte još...   95 miliona KM uloženo u mljekarski sektor, za posljednje četiri godine

On je napomenuo da radove i nadzor na pošumljavanju obavljaju “Šume Republike Srpske” na bazi šumskoprivredne osnove i godišnjih planova, vlastitom ili angažovanjem povremene radne snage. Macanović je dodao da kontrolu obima i kvaliteta izvršenih radova vrši Inspektorat Republike Srpske i Ministarstvo.

On je naveo da su sprovođenjem Projekta održivog upravljanja šumama i krajolicima Globalnog fonda za zaštitu životne sredine, podržani i realizovani poslovi na podizanju novih šuma, kojim je tokom 2015. i 2016. godine pošumljeno 373,5 hektara na 76 mikrolokacija u Republici Srpskoj.

Pročitajte još...   Formiranje zadruga kao spas za malinarstvo

“Ovi radovi koštali su nešto više od 1,4 miliona KM”, rekao je Macanović.

Macanović je napomenuo da je ovaj projekat realizovan posredstvom Svjetske banke i Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata Srpske i da je riječ o grant sredstvima.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Reakcije na planirani agrarni budžet Republike Srpske

Agro vijesti

Poljoprivrednici semberije najavljuju proteste (VIDEO)