Agrarni fond Bijeljine nastavlja isplatu podsticaja | Agroportal.ba
Agro vijesti

Agrarni fond Bijeljine nastavlja isplatu podsticaja

Agrarni fonda Grada Bijeljina isplatio je semberskim poljoprivrednicima podsticaje za prošlogodišnju proizvodnju u iznosu od 170.300 KM, a u zavisnosti od dinamike priliva sredstava u budžet Fonda, isplate će biti nastavljene u narednom periodu, najavio je Zdravko Mikić, zamjenik direktora Agrarnog fonda.

Ovom isplatom obuhvaćeno je 720 poljoprivrednih proizvođača, od čega je podsticaj u vidu regresa za kamatu dobilo 260 proizvođača, u iznosu od 22.900 KM. Za organizovani otkup voća i povrća isplaćeno je 79.400 KM za 250 poljoprivrednika, a za podršku plasteničkoj proizvodnji i navodnjavanju isplaćeno je 32.400 KM.

Pročitajte još...   Žene na selu: Ko radi i danas može lijepo da živi

U okviru programa podrške stočarstvu uzgajivačima junica isplaćeno je 35.600 KM, saopšteno je iz Gradske uprave Bijeljina.

Budžet Agrarnog fonda za 2019. godinu iznosio je 1.100.000 KM, a isti iznos je predreviđen i za 2020. godinu. Finasijska podrška za poljoprivrednike Semberije isplaćuje se prema Pravilniku o načinu i uslovima podsticaja u poljoprivrednoj proizvodnji, a Program korišćenja sredstava usvaja se svake godine u gradskoj Skupštini.

Pročitajte još...   Heljda iz Gornjeg Dragaljevca krasi proplanke i privlači pčele (VIDEO)

Izvor

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Uzgajivačima svinja se sprema zatvaranje

Agro vijesti

Jabuka iz uvoza preplavila tržište (VIDEO)