Uključivanje lica sa "Daunovim sindromom" u radionice pčelarstva i voćarstva | Agroportal.ba
Agro vijesti

Uključivanje lica sa “Daunovim sindromom” u radionice pčelarstva i voćarstva

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić je u Banjaluci sa direktorom “Daun sindrom centra Banjaluka”, Zoranom Jelićem i štićenicima te ustanove dogovorio realizaciju mjera koje će omogućiti njihovo uključivanje u radionice i terapije iz oblasti pčelarstva i voćarstva.

Sastanku su prisustvovali pomoćnik ministra u Resoru za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Miroslav Bojić, savjetnik ministra Goran Bursać i stručna saradnica Duška Radaković, koja će voditi radionice.

Pročitajte još...   Ponovoljeni javni poziv za podizanje zasada i proizvodnju crvene paprike

Sastanak je održan kako bi se dogovorili detalji projekta Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Daun sindrom centra “Pčele i mi”, u okviru kojeg će predstavnici Ministarstva održati 10 radionica na kojima će naučiti više o granama voćarstva i pčelarstva, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Dogovorena je i posjeta ministara Srpske radionici u Banji Vrućici kod Teslića u martu, tokom koje bi štićenici Daun sindrom centra pravili ljekovite pripravke na bazi bilja i pčelinjih proizvoda.

Pročitajte još...   Na oranicama uz Savu podzemne vode odlažu sjetvu do daljnjeg

U okviru projekta predviđena je i posjeta Poljoprivrednoj školi Banjaluka, gdje će se štićenici upoznati o plasteničkoj proizvodnji i proizvodnji sokova, a omogućiće im se i rad u rasadniku koji se nalazi u okviru ove škole.

Štićenici će biti uključeni i u terapije Inhal centra u Prijedoru, gđe će samostalno vršiti usluge termoterapije.

Izvor 

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Očekivani prinos kukuruza devet do 12 tona po hektaru

Agro vijesti

Crveno meso iz BiH neće još na evropsku trpezu