Ponedjeljak , 30 Marta 2020
Početak / Agro vijesti / Uključivanje lica sa “Daunovim sindromom” u radionice pčelarstva i voćarstva

Uključivanje lica sa “Daunovim sindromom” u radionice pčelarstva i voćarstva

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić je u Banjaluci sa direktorom “Daun sindrom centra Banjaluka”, Zoranom Jelićem i štićenicima te ustanove dogovorio realizaciju mjera koje će omogućiti njihovo uključivanje u radionice i terapije iz oblasti pčelarstva i voćarstva.

Sastanku su prisustvovali pomoćnik ministra u Resoru za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Miroslav Bojić, savjetnik ministra Goran Bursać i stručna saradnica Duška Radaković, koja će voditi radionice.

Sastanak je održan kako bi se dogovorili detalji projekta Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Daun sindrom centra “Pčele i mi”, u okviru kojeg će predstavnici Ministarstva održati 10 radionica na kojima će naučiti više o granama voćarstva i pčelarstva, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Dogovorena je i posjeta ministara Srpske radionici u Banji Vrućici kod Teslića u martu, tokom koje bi štićenici Daun sindrom centra pravili ljekovite pripravke na bazi bilja i pčelinjih proizvoda.

U okviru projekta predviđena je i posjeta Poljoprivrednoj školi Banjaluka, gdje će se štićenici upoznati o plasteničkoj proizvodnji i proizvodnji sokova, a omogućiće im se i rad u rasadniku koji se nalazi u okviru ove škole.

Štićenici će biti uključeni i u terapije Inhal centra u Prijedoru, gđe će samostalno vršiti usluge termoterapije.

Izvor 

Autor Redakcija

Redakcija
Prvi poljoprivredni portal Posavine i Semberije

Provjerite takođe

Za razvoj poljoprivrede 1,2 milion KM

Grad Banja Luka će ove godine podržati poljoprivrednu proizvodnju u ruralnim područjima sa oko 1,2 …