Nacrt Programa poticaja za 2020. godinu u Federaciji BiH | Agroportal.ba
Agro oglasiAgro vijesti

Nacrt Programa poticaja za 2020. godinu u Federaciji BiH

Obavještavamo vas da je Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva pripremilo i stavlja na uvid Nacrt Programa novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2020. godinu. Kao polazni osnov za donošenje Nacrta Programa će se koristiti Program novčanih podrški iz 2019. godine.

Na osnovu dobijenih primjedbi, prijedloga ili sugestija od zainteresovane javnosti (nadležnih kantonalnih ministarstava, udruženja poljoprivrednika, zadruga, poljoprivrednih proizvođača i ostalih), Ministarstvo će propisati vrste mjera, opće i posebne kriterije za njihovo ostvarivanje, te  utvrditi konačan iznos novčanih podrški za svaku mjeru.

Pročitajte još...   Poljoprivredna proizvodnja, kao dodatni izvor primanja za mlade

S tim u vezi, pozivamo sve zainteresovane strane da dostave svoje primjedbe, prijedloge  i sugestije na Nacrt programa  do 12. 02. 2020. godine u pisanoj formi na adresu: Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Ul. Hamdije Čemerlića broj. 2 71000 Sarajevo ili na  e-mail: info@fmpvs.gov.ba.

Pročitajte još...   Dobri podsticaji, ali problem uvozni lobi

Prijedlog programa možete preuzeti klikom ispod

[button color=”green” size=”medium” link=”https://agroportal.ba/wp-content/uploads/2020/02/PROGRAM-POTICAJA-2020-NACRT.pdf” icon=”” target=”true”]Prijedlog poticaja 2020. godinu[/button]

Shares
Slične objave
Agro vijesti

U Semberiji nestašica meda (VIDEO)

Agro vijesti

Sjetva kukuruza u Semberiji zaostaje zbog kiše