Beč dobio berzu pčela | Agroportal.ba
Agro vijesti

Beč dobio berzu pčela

Pčelarima

Berza donosi prednosti kako poljoprivredi, tako i pčelarstvu.

Bolje oprašivanje biljaka znači veći prinos meda, objasnio je Kurt Krotendorfer, predsednik Bečkog saveza za pčelarstvo.

Osim toga, doprinosi se očuvanju zdravlja ekosistema.

Ova besplatna usluga koje pružaju Poljoprivredne komore Donje Austrije, Gornje Austrije i Beča, povezuje pčelare sa poljoprivrednim preduzećima, firmama i opštinama. Registrovane firme i institucije imaju mogućnost da ponude lokacije za pčelinje selidbe koje pružaju privlačnu ponudu nektara i polena za medonosne pčele. Registrovani pčelari mogu da izraze interes za selidbe na određene pašne površine.

Pročitajte još...   Pojačana kontrola nelegalnog transporta i prodaje svinja

Ova platforma koja spaja pčele i cvetove pomoći će da oko 700 pčelara u Beču brzo i jednostavno pronađu lokacije za svoje košnice. Ponuda je besplatna.

Član bečke gradske vlade za zaštitu životne sredine Jirgen Černomorski apeluje na poljoprivredne proizvođače i pčelare u Beču da aktivno koriste ovu berzu. Optimalno oprašivanje mnogih biljaka doprinosi klimatski prilagođenoj gradskoj poljoprivredi sa visokim udjelom organskih proizvoda, a pčele povećavaju biološku raznolikost, saopšteno je iz Kancelarije Grada Beča u Sarajevu, prenosi Capital.

Pročitajte još...   Da li će i ove godine prasetina biti luksuz za mnoga slavlja?

 

 

(capital.ba)

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Zajednički nastup na poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Agro vijesti

Brčko: Poziv poljoprivrednicima da ažuriraju zahtjeve za podsticaj