10 miliona eura za podršku ekonomskom rastu i zapošljavanju u BiH | Agroportal.ba
Agro vijesti

10 miliona eura za podršku ekonomskom rastu i zapošljavanju u BiH

Projekat Europske unije EU4Business kreće sa objavom javnih Poziva za dostavljanje prijedloga projekata. Oni će podržati razvoj konkurentnosti i inovacija u izvozno orijentiranim sektorima, turizmu, poljoprivredi i poduzetništvu u BiH.

EU4Business

Ukupno 10 miliona eura bespovratnih sredstava  namijenjeno je mikro, malim i srednjim firmama za stvaranje novih radnih mjesta i jačanje ekonomskog rasta. Direktni korisnici su firme, farmeri i poduzetnici, sa posebnim osvrtom na mlade, žene i ugrožene grupe.

Nekoliko javnih Poziva za dostavljanje prijedloga projekata biće objavljeni jedan za drugim u nizu u 2019. godini. Tada će biti predstavljeni i uslovi za učešće u ovim pozivima.

Pročitajte još...   Kupidomaće.ba: Vrijeme pandemije je vrijeme za uzajamnu podršku

Osim bespovratnih sredstava, projekt pruža podršku i razvoju kapaciteta relevantnih partnerskih institucija i korisnika projekata koje finansira EU.

EU4Business projekat vrijedan je 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 miliona eura). Projekat zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, u razdoblju od aprila 2018. godine do marta 2022. godine.

Pročitajte još...   Pčelari ove godine bez meda, u padu i broj preživjelih pčela

 

Okvirni plan za objavu javnih Poziva za dostavljanje prijedloga projekata unutar EU4Business projekta u BiH:

EU4Business

 

Više informacija potražite na adresi www.eu4business.ba., gdje Vam preporučujemo da se registrujete kako biste mogli primati e-mailove sa obavještenjima o Pozivima za dostavljanje prijedloga projekata.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Očekivani prinos kukuruza devet do 12 tona po hektaru

Agro vijesti

Crveno meso iz BiH neće još na evropsku trpezu