Utorak , Oktobar 15 2019
Najnovije vijesti
Početak / Agro oglasi / Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava

USAID/Sweden Projekat razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II) poziva kvalifikovane proizvodne organizacije da dostave zahtjeve za dodjelu bespovratnih sredstava za podršku unaprjeđenju konkurentnosti sektora mljekarstva, voća i povrća, ljekovitog i aromatičnog bilja, pčelarstva, te sektora peradarstva.

Preuzimanje obrazaca

Zainteresovane organizacije legalno registrovane u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine paket Javnog poziva mogu preuzeti ovdje:

RFA 008 2018 – Podrška unapređenju konkurentnosti sektora mljekarstva, voća i povrća, ljekovitog i aromatičnog bilja, pčelarstva, te sektora peradarstva

Prilog A: Potvrde

Prilog B: Puna prijava za grant

Prilog C: Potvrda o osiguravanju jednakih mogućnosti

Prilog D: Obrazac za zaštitu okoliša

Rok za prijavu

Zahtjevi moraju biti dostavljeni elektronski, putem e-mail adrese grants@farmabih.ba i u štampanoj formi u jedanu od kancelarija USAID/Sweden FARMA II projekta (Sarajevo, Tuzla ili Banja Luka), ne kasnije od 16:00h, na dan 15.10.2018. godine. Aplikanti treba da prate uputstva za apliciranje predstavljena u RFA dokumentu.

USAID/Sweden FARMA II će organizovati informativne sastanke na kojim će se zainteresovanim  organizacijama pružiti sve informacije i uputstva za podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva.

Termini za konsultacije

Sve zainteresovane organizacije se pozivaju da prisustvuju jednom od ovih sastanaka (dolazak potvrditi putem e-maila grants@farmabih.ba do 14.09. u 11:00 sati).

Planirani termini i lokacije informativnih sastanaka su sljedeći:

20.09.2018. – 12:00h – Mostar

21.09.2018. – 11:00h – Bihać

25.09.2018. – 11:00h – Tuzla

26.09.2018. – 11:00h – Banja Luka

27.09.2018. – 11:00h – Sarajevo

*(o tačnijim lokacijama prijavljeni učesnici će biti informisani naknadno)

Način komunikacije

Sva pojašnjenja i uputstva će biti komunicirana putem e-mail adrese grants@farmabih.ba ili objavljena na stranici projekta.

Izjave i/ili interpretacije od strane bilo koga drugog se smatraju nevažećim.

Facebook Komentari

Provjerite takođe

Kontrola zemljišta pod pšenicom za novčane podsticaje

Agencija za agrarna plaćanja Republike Srpske počela je kontrolu površina zasijanih pšenicom, koje su poljoprivrednici …