Javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobravanje sredstava za nabavku opreme za navodnjavanje | Agroportal.ba
Agro oglasiAgro vijesti

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobravanje sredstava za nabavku opreme za navodnjavanje

Agencija za agrarna plaćanja Republike Srpske danas je objavila Javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobravanje sredstava za nabavku opreme za navodnjavanje, a ova sredstva  realizuju se u skladu sa Odlukom Vlade Republike Srpske i definisana su u ukupnom  iznosu od 5.000.000 KM.

[tie_full_img][/tie_full_img]

Javni poziv je objavljen u „Glasu Srpske“, otvoren je 60 dana od dana objavljivanja, a svi zainteresovani mogu da ga pogledaju i na internet stranici Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske.
Predmet nabavke su isključivo ulaganja u pokretnu opremu za navodnjavanje (pumpe, cijevi, crijeva, tifoni za navodnjavanje i druga oprema za navodnjavanje) i radovi na izgradnji stalne infrastrukture za navodnjavanje (bušenje i izgradnja bunara, bazena,  kanali, objekti pumpnih stanica), kao i troškovi elektrifikacije sistema za navodnjavanje ( transformator, elektrokablovi, sklopke, elektrosat i ormar, solarni paneli).

Pročitajte još...   Za podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji oko 500.000 KM

Sredstva za nabavku opreme za navodnjavanje mogu se dodijeliti jednom korisniku sredstava u iznosu od 40% od ukupne vrijednosti prihvatljivih troškova investicije i ne mogu biti veća od 10.000 KM po hektaru registrovane obradive površine za koju je prijavljen način korišćenja.

Pročitajte još...   Izazovi poljoprivredne proizvodnje

Maksimalan iznos dodijeljenih sredstava po jednom korisniku može iznositi do 200.000 KM, a minimalni iznos sredstava po jednom korisniku može iznositi 400 KM.

Izvor: Info Centar Vlada RS

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Uzgajivačima svinja se sprema zatvaranje

Agro vijesti

Jabuka iz uvoza preplavila tržište (VIDEO)