Staša Košarac: Razvijati poljoprivredni i turistički potencijal
Agro vijesti

Staša Košarac: Razvijati poljoprivredni i turistički potencijal

Ministar Košarac
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je danas u Rudom da ova opština ima poljoprivredni i turistički potencijal, na čijem razvoju će se raditi u narednom periodu.

Košarac je izrazio uvjerenje da će opština Rudo sa novoizabranom rukovodstvom raditi na otvaranju radnih mjesta i da će od sada biti otvorena prema institucijama Republike Srpske i BiH. Te izrazio žaljenje zbog zatvorenosti ove lokalne zajednice u prethodnih osam godina.

Košarac je novinarima u Rudom nakon sastanka sa opštinskim rukovodstvom rekao da ga raduje činjenica da će u narednih mjesec ili dva biti potpisana povelja o bratimljenju između opštine Rudo i susjedne opštine Priboj u Srbiji.

To će podrazumijevati privrednu, kulturni, sportsku i svaku drugu saradnju ove dvije lokalne zajednice. Postoji spremnost da lokalna administracija opštine Rudo započne aktivnosti u vezi sa slobodnom zonom. To će biti složen proces, s obzirom na činjenicu da moraju da se riješe određeni imovinsko–pravni odnosi.

naveo je Košarac.

Pročitajte još...   Interventni otkup dao rezultate, tako tvrde poljoprivrednici (VIDEO)

Prema njegovim riječima, neophodno je napraviti ekonomsko–finansijski elaborat opravdanosti i kada se svi uslovi ispune donijeti odluku o formiranju slobodne zone.

U tom kontekstu je naznačena nova politika vlasti u Rudom da je briga za svako radno mjesto krucijalna.

Košarac je dodao da su, kada je u pitanju poljoprivreda, za Rudo već odobrena sredstva za nabavku sadnog materijala šljive.

U narednim danima razgovaraćemo sa određenim međunarodnim organizacijama da obezbijedimo finansijska sredstva za izradu strategije za razvoj turizma, prije svega, sa aspekta agrarnog ili ruralnog turizma.

Staša_Košarac_rudo

Načelnik opštine Rudo Dragoljub Bogdanović rekao je nakon sastanka da će nastojati da pomognu stanovnicima koji su vezani za poljoprivredu, a uz to i turizam.

Razgovarali smo i o slobodnoj zoni, da bismo zaposlili ljudi koji ne rade, a posebno boračku populaciju i djecu poginulih boraca, kao i mlade.

rekao je Bogdanović.

Pročitajte još...   Vrijedni poljoprivrednici iz Janje Feriz i Enes Baćevac

Izvor: RTRS

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Poljoprivrednici razapeti između proizvodnje i očuvanja prirode

Agro vijesti

Poljoprivrednici zabrinuti zbog promjene vremena: Hoće li proljetni mraz uništiti voće?