Obavještenje za aplikante samozapošljavanja u poljoprivredi
Agro oglasi

Obavještenje za aplikante samozapošljavanja u poljoprivredi

Obavještavamo vas da se obuka iz oblasti preduzetništva za Program samozapošljavanja u poljoprivredi za 2020. godinu na području Brčko distrikta završava 1. 4. 2021. godine.

samozapošljavanja

Aplikanti su dužni u roku od 15 (petnaest) dana dostaviti poslovni plan, sa pripadajućom dokumentacijom Odjeljenju za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, putem protokola Vlade Brčko distrikta BiH.
Rok za predaju poslovnih planova sa pripadajućom dokumentacijom je do 16. 4. 2021. godine (petak) do 15.00 časova.

Aplikanti su obavezni uz poslovni plan da dostave i sljedeću dokumentaciju:
  • da je lice upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava ili Registar klijenata u Distriktu (za upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava ili Registar klijenata u Distriktu, Odjeljenje za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu izdaje potvrdu)
  • da lice ima dokaz o pravu vlasništva ili pravo korišćenja poljoprivrednim zemljištem isključivo na teritoriji Distrikta (kao dokaz o pravu svojine ili pravu korišćenja poljoprivrednog zemljišta ili objekta za uzgoj životinja, isključivo na teritoriji Distrikta može se priložiti: zemljišnoknjižni izvadak ili prepis posjedovnog lista ili rješenje Vijeća za izlaganje s popisnim listom (ne starije od 12 mjeseci), ugovor o zakupu, darovni ugovor, kupoprodajni ugovor, rješenje o nasljeđivanju, uvjerenje o pokrenutoj ostavinskoj raspravi i izjava o saglasnosti potencijalnih nasljednika o korišćenju poljoprivrednog zemljišta u korist korisnika, ukoliko korisnik nije upisan u zemljišnu knjigu, a u toku je ostavinska rasprava).
Pročitajte još...   Vladimir Usorac: Moramo zemlju dati seljacima, zemlja nije za tajkune!

Poslovni planovi, sa pripadajućom dokumentacijom, po ovom javnom pozivu dostavljaju se Odjeljenju za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, putem protokola Vlade Brčko distrikta BiH.
Dodjela sertifikata za polaznike edukacije je 1. 4. 2021. godine (četvrtak) u 18.00 časova, u prostorijama Omladinskog centra Brčko.

Pročitajte još...   Od sutra 12. Jula počinje podjela brojeva za podsticaje u Brčko distriktu

Poslvni plan možete preuzeti OVDJE

Shares
Slične objave
Agro oglasi

Osnažene žene – osnažena ekonomija

Agro oglasi

Ptičiji grip kod Gradiške