Ocjena situacije u agrarnom sektoru Republike Srpske | Agroportal.ba
Agro vijesti

Ocjena situacije u agrarnom sektoru Republike Srpske

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić i predstavnici republičkih udruženja poljoprivrednika konstatovali su danas u Banjaluci. Da je situacija u agrarnom sektoru teška i da su prinosi u biljnoj proizvodnji do sada umanjeni za oko 40 odsto, zbog izrazito nepovoljnih vremenskih prilika.

Na radno-konsultativnom sastanku rečeno je da će Vladi Republike Srpske biti predložene moguće mjere za ublažavanje posljedica suše. Te ostalih elementarnih nepogoda na poljoprivrednu proizvodnju u ovoj godini, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Ministarstvo će iduće sedmice za Vladu Srpske pripremiti novu analizu i procjenu šteta, a osim mjera koje će biti predložene za ublažavanje posljedica šteta. Biće uvršten i dio primjedbi koje su iznijeli predstavnici udruženja poljoprivrednika.

Mirjanić je informisao poljoprivrednike da su juče svi podsticaji iz 2016.godine isplaćeni. Da je isplaćeno i 10 miliona KM po osnovu podsticaja za ovu godinu. Te da će se nastaviti sa isplatama podsticaja i u narednom periodu, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još...   Pomoć za siromašne u selima Kozarske Dubice

Izvor: Srna

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Za investicije u ruralni turizam 2,55 miliona KM

Agro vijesti

Danas uplaćeni podsticaji za poljoprivrednike u Republici Srpskoj