Četvrtak , 9 Jula 2020
Početak / Agro vijesti / Ocjena situacije u agrarnom sektoru Republike Srpske

Ocjena situacije u agrarnom sektoru Republike Srpske

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić i predstavnici republičkih udruženja poljoprivrednika konstatovali su danas u Banjaluci. Da je situacija u agrarnom sektoru teška i da su prinosi u biljnoj proizvodnji do sada umanjeni za oko 40 odsto, zbog izrazito nepovoljnih vremenskih prilika.

Na radno-konsultativnom sastanku rečeno je da će Vladi Republike Srpske biti predložene moguće mjere za ublažavanje posljedica suše. Te ostalih elementarnih nepogoda na poljoprivrednu proizvodnju u ovoj godini, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Ministarstvo će iduće sedmice za Vladu Srpske pripremiti novu analizu i procjenu šteta, a osim mjera koje će biti predložene za ublažavanje posljedica šteta. Biće uvršten i dio primjedbi koje su iznijeli predstavnici udruženja poljoprivrednika.

Mirjanić je informisao poljoprivrednike da su juče svi podsticaji iz 2016.godine isplaćeni. Da je isplaćeno i 10 miliona KM po osnovu podsticaja za ovu godinu. Te da će se nastaviti sa isplatama podsticaja i u narednom periodu, navodi se u saopštenju.

Izvor: Srna

Autor Redakcija

Redakcija
Prvi poljoprivredni portal Posavine i Semberije

Provjerite takođe

Pašalić: Milion evra za 9.000 sjemenskih paketa

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da je resorno Ministarstvo …