Podijeljene besplatne košnice za pčelare početnike u Trebinju | Agroportal.ba
Agro reportažeAgro vijesti

Podijeljene besplatne košnice za pčelare početnike u Trebinju

Agrarni fond grada Trebinja podjelio je dvadeset paketa od po pet košnica pčelarima početnicima iz Trebinja. Košnice je dobilo 20 trebinjskih pčelara koji imaju od jednog do 20 pčelarskih društava. Pomoć za svakog pčelara je 500 KM, a ukupno će za ovaj projekat biti izdvojeno 20.000 KM, piše srpskainfo.com

Foto: RAS Srbija

Agrarni fond grada Trebinja podjelio je dvadeset paketa od po pet košnica pčelarima početnicima iz Trebinja.

Košnice je dobilo 20 trebinjskih pčelara koji imaju od jednog do 20 pčelarskih društava. Pomoć za svakog pčelara je 500 KM, a ukupno će za ovaj projekat biti izdvojeno 20.000 KM.

Pročitajte još...   Trebinjski pčelari rasprodali zalihe meda

Košnice za pčelare uradila je trebinjska stolarska radionica, a korisnici moraju biti članovi nekog pčelarskog udruženja u Trebinju.

Prema riječima Veselina Dutine, direktora Agrarnog fonda na javni poziv iz prošlog mjeseca prijavila su se 37 pčelara početnika, od kojih šest nije ispunjavalo uslove, jer je ranije dobijalo pomoć Fonda.

Biće podjeljeno dva puta po 20 paketa, a u narednom periodu podijelićemo još 20 paketa košnica za 11 trebinjskih pčelara koji su ispunili uslove predhodnog poziva i devet koji ispune uslove javnog poziva koji ćemo raspisati, objasnio je Dutina.

On je rekao da je Agrarni fond organizavati i radionicu o pčelarenju, jer je cilj da se pčelarstvo i dalje razvija u Trebinju, pošto je med jedan od prepoznatljivih brendova Hercegovine.

Pročitajte još...   Izazovi poljoprivredne proizvodnje

Na ovom javnom pozivu nisu mogli učestovati pčelari koji su ranije koristili neku vrstu pomoći od Agrarnog fonda.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Uzgajivačima svinja se sprema zatvaranje

Agro vijesti

Jabuka iz uvoza preplavila tržište (VIDEO)

Komentariši