Podnošenje zahtjeva za podršku ruralnog razvoja u 2021.
Agro oglasi

Podnošenje zahtjeva za podršku ruralnog razvoja u 2021.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva objavilo je na svojoj web stranici  Obavijest o uvjetima i rokovima za podnošenje zahtjeva po modelu ruralnog razvoja u 2021. godini.

Podnošenje zahtjeva

Foto: Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Predmet ove obavijesti je upoznavanje potencijalnih korisnika novčane podrške sa uslovima i rokovima za podnošenje zahtjeva za podršku po modelu ruralnog razvoja iz Programa novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2021. godinu.

Pročitajte još...   Važno da se proizvođači upoznaju o podsticajima

U obavijesti Ministarstva navodi se da se informacije o korisnicima, općim i posebnim uslovima koje moraju ispunjavati korisnici novčane podrške po modelu ruralnog razvoja u 2021. godini nalaze u Pravilniku o uslovima i načinu ostvarivanja novčane podrške po modelu ruralnog razvoja, a koji se također nalazi na web stranici Ministarstva.

Ovim pravilnikom utvrđena su i prihvatljiva ulaganja i troškovi, minimalna i maksimalna vrijednosti ulaganja, osnovni i dodatni iznos podrške, te mjere i dokumenti koje treba priložiti uz obrazac zahtjeva. Također, na web stranici uz ovu obavijest nalaze se i potrebni obrasci za podnošenje zahtjeva.

Pročitajte još...   Komentare na Pravilnik o podsticajima dostaviti do 19. 4. 2021. godine.

Iz Ministarstva navode da je krajnji rok za podnošenje zahtjeva 5.10.2021. godine, osim za ulaganja finansirana putem kreditne linije Razvojne banke Federacije BiH koji ističe 1.10.2022. godine, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

0Shares
Slične objave
Agro oglasi

Farmofit traži nove radne kolege!

Agro oglasi

CROAGRO međunarodni sajam poljoprivrede 01.12.2022.