Poljski poljoprivrednici nastavili blokadu granice prema Ukrajini | Agroportal.ba
Agro vijesti

Poljski poljoprivrednici nastavili blokadu granice prema Ukrajini

Prema navodima ukrajinskih medija, Evropska komisija razmatra nova ograničenja za ukrajinske prijevoznike koji prevoze robu preko Poljske.

Poljski poljoprivrednici nastavljaju blokadu saobraćaja na tri granična prijelaza prema Ukrajini, pri čemu se na Ugrinivu i Jagodinu propušta određen broj kamiona, dok je Rava Ruska potpuno zatvorena.

U kolonama na blokiranim prijelazima je više od 600 ukrajinskih kamiona, od kojih je njih 350 u koloni kod prelaza Jagodin, izjavio je Andrij Demčenko, portparol Ukrajinske granične službe, prenosi Ukrinform.

Pročitajte još...   Poljoprivrednici iz FBiH traže svoj novac: Vlada i Parlament će biti krivi za gašenje poljoprivrede

Demčenko je naveo da je u prethodna 24 sata samo 50 kamiona prošlo prelaz Jagodin, koji je glavni granični prijelaz za kamione iz Poljske u Ukrajinu.

Velike kolone i na deblokiranim pravcima
Velike kolone kamiona su i na prethodno deblokiranim pravcima Krakivec i Šegina, pri čemu najmanje 1.000 kamiona čeka da pređe Krakivec, a njih 700 Šeginu.

Pročitajte još...   Zbog prosutog šećera pomor pčela u Mostaru

Prethodno je The Kyiv Independent prenio da Evropska komisija navodno razmatra nova ograničenja za ukrajinske prijevoznike koji prevoze robu preko Poljske.

 

(agencije)

 

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Zajednički nastup na poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Agro vijesti

Brčko: Poziv poljoprivrednicima da ažuriraju zahtjeve za podsticaj