Poziv učešće na sastanku na temu „Akrilamid u hrani – rizici i preporuke“ | Agroportal.ba
Agro oglasiAgro vijesti

Poziv učešće na sastanku na temu „Akrilamid u hrani – rizici i preporuke“

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine pozivaju zainteresovane kompanije iz konditorske i pekarske industrije na sastanak na temu „Akrilamid u hrani – rizici i preporuke“ a u vezi informisanja šetnosti prekoračenja indikativnog limita za akrilamid u proizvodima konditorske i pekarske industrije te preporuke Evropske komisije vezane za ispitivanje nivoa akrilamida u hrani, donesene od strane Komisije CODEX ALIMENTARUS-a – CAC/RCP 67-2009.

Pročitajte još...   "Fruit organica", od domaćeg voća pravi najkvalitetnije hladno cijeđene sokove

[tie_full_img][/tie_full_img]

Sastanak će se održati 01.12.2017. godine u prostorijama Komore u Sarajevu (ul. Branislava Đurđeva 10) sa početkom u 11:00 sati.

Povod za održavanje ovakvog sastanka jesu zaprimljene tri EU RASFF obavijesti (od strane Agencije za sigurnost BiH) o odbijanju proizvoda porijeklom iz Bosne i Hercegovine sa granice Republike Hrvatske, uslijed identificiranog prekoračenja indikativnog limita za akrilamid.

Pročitajte još...   Nepovoljna godina za brčanske voćare

Zainteresovani za učešće na sastanku potrebno je da svoje prisustvo potvrde putem telefona na br. 033/566-183 ili e-mailom na adresu tijana.muhamedagic@komorabih.ba, najkasnije do 30.11.2017. godine.

 

[button color=”green” size=”medium” link=”http://komorabih.ba/wp-content/uploads/2017/11/slatk_poziv.pdf” icon=”” target=”true”]Pozivno Pismo/Dnevni Red[/button]

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Nedjeljom radio na njivi, čeka ga kazna

Agro vijesti

Kako je ‘američka trulež’ zaprijetila da uništi pčelarstvo