Poziv učešće na sastanku na temu „Akrilamid u hrani – rizici i preporuke“ | Agroportal.ba
Agro oglasiAgro vijesti

Poziv učešće na sastanku na temu „Akrilamid u hrani – rizici i preporuke“

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine pozivaju zainteresovane kompanije iz konditorske i pekarske industrije na sastanak na temu „Akrilamid u hrani – rizici i preporuke“ a u vezi informisanja šetnosti prekoračenja indikativnog limita za akrilamid u proizvodima konditorske i pekarske industrije te preporuke Evropske komisije vezane za ispitivanje nivoa akrilamida u hrani, donesene od strane Komisije CODEX ALIMENTARUS-a – CAC/RCP 67-2009.

Pročitajte još...   Ministar Košarac u ponedjeljak na sastanku sa najvećim uvoznicima svježeg i rashlađenog mesa u BiH

[tie_full_img][/tie_full_img]

Sastanak će se održati 01.12.2017. godine u prostorijama Komore u Sarajevu (ul. Branislava Đurđeva 10) sa početkom u 11:00 sati.

Povod za održavanje ovakvog sastanka jesu zaprimljene tri EU RASFF obavijesti (od strane Agencije za sigurnost BiH) o odbijanju proizvoda porijeklom iz Bosne i Hercegovine sa granice Republike Hrvatske, uslijed identificiranog prekoračenja indikativnog limita za akrilamid.

Pročitajte još...   Pomoć za poljoprivrednike iz Modriče, stigla u pravo vrijeme

Zainteresovani za učešće na sastanku potrebno je da svoje prisustvo potvrde putem telefona na br. 033/566-183 ili e-mailom na adresu tijana.muhamedagic@komorabih.ba, najkasnije do 30.11.2017. godine.

 

[button color=”green” size=”medium” link=”http://komorabih.ba/wp-content/uploads/2017/11/slatk_poziv.pdf” icon=”” target=”true”]Pozivno Pismo/Dnevni Red[/button]

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Republika Srpska: Objavljen javni poziv za kapitalne investicije

Agro vijesti

Održana skupština Asocijacije uzgajivača matica kranjske rase pčela ''Carnica''