Četvrtak , Septembar 19 2019
Najnovije vijesti
Početak / Agro oglasi / Poziv učešće na sastanku na temu „Akrilamid u hrani – rizici i preporuke“

Poziv učešće na sastanku na temu „Akrilamid u hrani – rizici i preporuke“

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine pozivaju zainteresovane kompanije iz konditorske i pekarske industrije na sastanak na temu „Akrilamid u hrani – rizici i preporuke“ a u vezi informisanja šetnosti prekoračenja indikativnog limita za akrilamid u proizvodima konditorske i pekarske industrije te preporuke Evropske komisije vezane za ispitivanje nivoa akrilamida u hrani, donesene od strane Komisije CODEX ALIMENTARUS-a – CAC/RCP 67-2009.

Sastanak će se održati 01.12.2017. godine u prostorijama Komore u Sarajevu (ul. Branislava Đurđeva 10) sa početkom u 11:00 sati.

Povod za održavanje ovakvog sastanka jesu zaprimljene tri EU RASFF obavijesti (od strane Agencije za sigurnost BiH) o odbijanju proizvoda porijeklom iz Bosne i Hercegovine sa granice Republike Hrvatske, uslijed identificiranog prekoračenja indikativnog limita za akrilamid.

Zainteresovani za učešće na sastanku potrebno je da svoje prisustvo potvrde putem telefona na br. 033/566-183 ili e-mailom na adresu tijana.muhamedagic@komorabih.ba, najkasnije do 30.11.2017. godine.

 

Pozivno Pismo/Dnevni Red

Facebook Komentari