Poziv učešće na sastanku na temu „Akrilamid u hrani – rizici i preporuke“ | Agroportal.ba
Agro oglasiAgro vijesti

Poziv učešće na sastanku na temu „Akrilamid u hrani – rizici i preporuke“

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine pozivaju zainteresovane kompanije iz konditorske i pekarske industrije na sastanak na temu „Akrilamid u hrani – rizici i preporuke“ a u vezi informisanja šetnosti prekoračenja indikativnog limita za akrilamid u proizvodima konditorske i pekarske industrije te preporuke Evropske komisije vezane za ispitivanje nivoa akrilamida u hrani, donesene od strane Komisije CODEX ALIMENTARUS-a – CAC/RCP 67-2009.

Pročitajte još...   Dodatna sredstva za razvoj ruralne konkurentnosti FBiH

[tie_full_img][/tie_full_img]

Sastanak će se održati 01.12.2017. godine u prostorijama Komore u Sarajevu (ul. Branislava Đurđeva 10) sa početkom u 11:00 sati.

Povod za održavanje ovakvog sastanka jesu zaprimljene tri EU RASFF obavijesti (od strane Agencije za sigurnost BiH) o odbijanju proizvoda porijeklom iz Bosne i Hercegovine sa granice Republike Hrvatske, uslijed identificiranog prekoračenja indikativnog limita za akrilamid.

Pročitajte još...   Najkvalitetnije škotsko goveče 'Aberdin angus' zagospodarilo bajinačkim utvajem

Zainteresovani za učešće na sastanku potrebno je da svoje prisustvo potvrde putem telefona na br. 033/566-183 ili e-mailom na adresu tijana.muhamedagic@komorabih.ba, najkasnije do 30.11.2017. godine.

 

[button color=”green” size=”medium” link=”http://komorabih.ba/wp-content/uploads/2017/11/slatk_poziv.pdf” icon=”” target=”true”]Pozivno Pismo/Dnevni Red[/button]

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Uzgajivačima svinja se sprema zatvaranje

Agro vijesti

Jabuka iz uvoza preplavila tržište (VIDEO)