Projekat „KUPUJEM387“ – Jačajmo ekonomiju BiH | Agroportal.ba
Agro oglasiAgro vijesti

Projekat „KUPUJEM387“ – Jačajmo ekonomiju BiH

Zbog nemogućnosti kupovine proizvoda u toku Pandemije COVIDa-19 nastao je projekat Kupujem387 2020. Mladi tim ljudi iz Sarajeva pokrenuo je dva Bazara na kojima domaći ponuđači nude svoje domaće proizvode.  

Projekat “Kupujem387 2020” uključuje Zeleni Bazar – Online tržnica domaćih proizvoda i Kreativni Bazar – Online tržnica domaćih kreativnih radova.

Sam koncept projekta “Kupujem387 2020” fokusiran je na direktno jačanje Ekonomije Bosne i Hercegovine kroz ponudu domaćih proizvoda na jednom On-line mjestu.

U samom početku rada nismo ni očekivali veliki uspjeh, međutim ostali smo iznenađeni pozitivnim odazivom ponuđača kao i korisnika/kupaca domaćih proizvoda. Sve to zajedno, dalo nam je želju i motivaciju da se razvijamo u još većem i još pozitivnijem smjeru, i zaista smo ponosni na rezultate koje ostvarujemo.

Zeleni Bazar je dio projekta “Kupujem387” na kojem se nalaze ponuđači koji nude svoje domaće proizvode, a veliki dio njih živi isključivo od prodaje tih proizvoda. Ponosni smo što smo malim domaćinstvima omogućili on-line mjesto na kojem mogu prodavati svoje proizvode. Na Zelenom Bazaru svoje mjesto su pronašli voće i povrće, džemovi i sokovi, meso i jaja, med i proizvodi od meda, prirodna kozmetika, sadnice i još mnogo toga.

Pročitajte još...   Završena kontrola: Mljekare moraju sniziti cijenu mlijeka

Drugi dio projekta “Kupujem387” Kreativni Bazar predstavlja Online tržnicu domaćih kreativnih radova na kojoj se može pronaći puno toga domaćeg. Sve radove mali ponuđači proizvode u svojim domovima i malim radionicama a kupiti se može od odjeće i obuće, proizvoda za kuću, kućne ljubimce, radovi od drveta, repromatgerijal, nakit, torbe  i ostalo.

Na Fb stranicama Bazara smo organizovali i mnoge nagradne igre, kao zahvalnost svim kupcima koji nas bodre i kupuju domaće. Također, oba Bazara su i edukativnog karaktera gdje korisnike informišemo o Bosni i Hercegovini i mnogim ljepotama koje nudi, ljekovitom bilju i travama koje rastu u BiH, očuvanju zdravlja uz pomoć kupovine domaćih i nehemijskih proizvoda i ostalo.

Pročitajte još...   Epilog afere "Jabuke", nemamo jasne procedure, potvrde dijelimo na "lijepe oči" i na riječ

Portal Projekta Kupujem387 je koncept koji predstavlja “Informativni Portal” gdje će šira javnost biti upoznata sa aktualnim dešavanjima u Bosni i Hercegovini. Portal promoviše ekonomiju BiH, aktualne političke teme, turizam i direktno poziva ljude da zadržimo novac u Bosni i Hercegovini. Na ovaj način nastojimo da osvijestimo ljude koliko kao mali pojedinac možemo doprinijeti opstanku BiH i direktno pomoći ekonomiju i turizam kupujući proizvode oznake 387, domaće i naše.

U budućnosti imamo namjeru širiti naše poslovanje na veće nivoe uz promociju kupovine domaćeg jer je projekat “Kupujem387 2020” koncept koji je i nastao kao podrška domaćim ponuđačima.

Kupujmo387 i jačajmo ekonomiju naše države! 

Administracija Projekta Kupujem387 2020
E-mail: info@kupujem387.com
Kontakt tel: 062 506 344

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Poljoprivrednici razapeti između proizvodnje i očuvanja prirode

Agro vijesti

Poljoprivrednici zabrinuti zbog promjene vremena: Hoće li proljetni mraz uništiti voće?