Promocija lanca vrijednosti proizvodnje krompira u brdskim i planinskim predjelima u BiH | Agroportal.ba
Agro vijesti

Promocija lanca vrijednosti proizvodnje krompira u brdskim i planinskim predjelima u BiH

U utorak, 27. jula će biti održan seminar pod nazivom “Promocija lanca vrijednosti proizvodnje krompira u brdskim i planinskim predjelima u BiH”.

Seminar će biti održan na imanju u vlasništvu Agromont d.o.o. Borike, Šetići, Rogatica sa početkom u 10 h i 30 minuta.

Ovaj interaktivni seminar je primarno namijenjen uzgajivačima krompira kako u brdsko planinskim krajevima, tako i u drugim područjima gdje je ova kultura dominantna. Pored toga, očekujemo teoretičare i praktičare u ovoj oblasti, polazeći od akademske zajednice, predstavnika relevantnih državnih institucija te međunarodne donatorske zajednice.

Pročitajte još...   Staša Košarac sa ambasadorima Turske i Bjelorusije

Ovaj jedinstven događaj u okviru projekta EU4Business okupit će sve one koji su u BiH ali i u regiji prepoznali važnost primjene savremenih tehnologije i uvođenje dobrih praksi u poljoprivrednoj proizvodnji. Predavači na seminaru su prof.dr. Živko Bugarčić i prof.dr. Zoran Broćić.

Svi zainteresovani mogu prijaviti svoje učešće do ponedjeljka, 26. jula do 13h putem mail adrese ivona.tolic@undp.org ili putem telefona 033/293-420

EU4Business je projekat Evropske unije kojim se nastoji ojačati kapacitet ekonomskog rasta i zapošljavanja u Bosni i Hercegovini unaprjeđenjem konkurentnosti i inovativnosti u odabranim sektorima. EU4Business je projekat vrijedan 16.1 miliona eura, od čega 15 miliona eura finansira Evropska unija, a 1.1 milion eura Savezna Republika Njemačka. Projekat zajednički provode Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i Međunarodna organizacija rada (ILO). 

Pročitajte još...   Zbog niske otkupne cijene pšenice u RS, pitanje je da li će biti jesenje sjetve

Za više informacija, molimo kontaktirajte:

Kemal Nedžibović, saradnik za komunikacije, kemal.nedzibovic@undp.org 

Odjel za informisanje, Razvojni program Ujedinjenih Nacija u BiH (UNDP)

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Republika Srpska: Objavljen javni poziv za kapitalne investicije

Agro vijesti

Održana skupština Asocijacije uzgajivača matica kranjske rase pčela ''Carnica''