Protivgradne stanice u Semberiji opremljene sa po 12 raketa | Agroportal.ba
Agro vijesti

Protivgradne stanice u Semberiji opremljene sa po 12 raketa

Semberija se u sezoni oluja brani sa 24 protivgradne stanice koje su već opremljene sa po 12 raketa, rekao je strijelac iz bijeljinskog sela Popovi Milisav Trifunović, prenosi srpskainfo.com

Prošla sezona odbrane od grada bila je vrlo uspješna, imali smo 24 izlaska na teren i desetak dejstava, a najteža godina koju pamtim bila je 2016. sa najviše izlazaka na teren i dejstava kaže Trifunović.

On ističe da su protivgradne stanice uvijek dobro popunjene raketama i da se njihova popuna vrši odmah po ispaljivanju raketa.

Pročitajte još...   SmAgTech EXPO 2022 – mesto novih poznanstava

Trifunović navodi da se strijelcima godišnje isplaćuje 1.600 KM i da je za prošlu godinu sve isplaćeno.

Za proteklih 12 godina na ovom poslu on pamti samo jedan slučaj da je raketa, umjesto u olujnim oblacima, završila na krovu stare seoske pošte, ali srećom nije bilo povrijeđenih i pričinjena je manja materijalna šteta.

Pročitajte još...   Životinjska oaza pod krošnjama plemenitih stabala

Sezona odbrane od grada traje od 15. aprila do 15. oktobra.

Načelnik Odjeljenja za privredu u Bijeljini Dejan Savić rekao je da je za protivgradnu zaštitu Semberije u budžetu grada obezbijeđeno 82.656 KM.

On kaže da su u Semberiji izuzetno zadovoljni saradnjom sa javnim preduzećem “Protivgradna preventiva Republike Srpske”, u čijoj je nadležnosti odbrana od grada.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Republika Srpska: Objavljen javni poziv za kapitalne investicije

Agro vijesti

Održana skupština Asocijacije uzgajivača matica kranjske rase pčela ''Carnica''

Komentariši