Petak , 3 Jula 2020
Početak / Agro vijesti / Protivgradne stanice u Semberiji opremljene sa po 12 raketa

Protivgradne stanice u Semberiji opremljene sa po 12 raketa

Semberija se u sezoni oluja brani sa 24 protivgradne stanice koje su već opremljene sa po 12 raketa, rekao je strijelac iz bijeljinskog sela Popovi Milisav Trifunović, prenosi srpskainfo.com

Prošla sezona odbrane od grada bila je vrlo uspješna, imali smo 24 izlaska na teren i desetak dejstava, a najteža godina koju pamtim bila je 2016. sa najviše izlazaka na teren i dejstava kaže Trifunović.

On ističe da su protivgradne stanice uvijek dobro popunjene raketama i da se njihova popuna vrši odmah po ispaljivanju raketa.

Trifunović navodi da se strijelcima godišnje isplaćuje 1.600 KM i da je za prošlu godinu sve isplaćeno.

Za proteklih 12 godina na ovom poslu on pamti samo jedan slučaj da je raketa, umjesto u olujnim oblacima, završila na krovu stare seoske pošte, ali srećom nije bilo povrijeđenih i pričinjena je manja materijalna šteta.

Sezona odbrane od grada traje od 15. aprila do 15. oktobra.

Načelnik Odjeljenja za privredu u Bijeljini Dejan Savić rekao je da je za protivgradnu zaštitu Semberije u budžetu grada obezbijeđeno 82.656 KM.

On kaže da su u Semberiji izuzetno zadovoljni saradnjom sa javnim preduzećem “Protivgradna preventiva Republike Srpske”, u čijoj je nadležnosti odbrana od grada.

Autor Redakcija

Redakcija
Prvi poljoprivredni portal Posavine i Semberije

Provjerite takođe

Paket pomoći za male semberske poljoprivrednike, prijave do 3. aprila

Mali poljoprivredni proizvođači iz Semberije imaće mogućnost da ostvare pravo na pakete pomoći koje će …

Komentariši