Razgovor o unapređenju saradnje sa Ministarstvom poljoprivrede Srbije | Agroportal.ba
Agro vijesti

Razgovor o unapređenju saradnje sa Ministarstvom poljoprivrede Srbije

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske prof.dr Stevo Mirjanić i njegovi najbliži saradnici, razgovarali sa danas u Banjaluci sa delegacijom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, na čelu sa državnim sekretarom za poljoprivredu Željkom Radoševićem, o unapređenju saradnje.

[tie_full_img][/tie_full_img]

Sastanak je održan u sklopu nastavka saradnje ministarstava iz Republike Srpske i Srbije, a na osnovu zaključaka sa proteklih sjednica dvije vlade.

Ocijenjeno je da je dosadašnja saradnja bila uspješna, da je saradnja na realizaciji projekata od zajedničkog interesa intenzivirana, ali da je treba i dodatno proširivati.

Pročitajte još...   Žene poljoprivrednice protiv korone

Iz oblasti vodoprivrede, razgovarano je o Sporazumu o saradnji u oblasti integralnog upravljanja vodama donjeg toka rijeke Drine, o aktivnostima vezanim za izdavanje vodnih akata, zaštitu od voda, uređenju korita i upravljanja nanosom i inspekcijskom nadzoru u oblasti vodoprivrede.

Razgovarano je i o primjeni Protokola o stručno-tehničkoj saradnji u oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije, ruralnog razvoja, veterine, šumarstva i vodoprivrede.

Predstavnici Agencije odnosno Uprave za agrarna plaćanja razgovarali su o saradnji u oblasti kreiranja i sprovođenja procedura u platnom sistemu.

Pročitajte još...   Pomoć za poljoprivrednike iz Modriče, stigla u pravo vrijeme

Pored predstavnika resornog Ministarstva, delegaciju Srbije činili su i direktori Uprave za veterinu Emina Milakara, Uprave za agrarna plaćanja Žarko Radat i Republičke direkcije za vode Nataša Milić, koji su održali i bilateralne sastanke sa kolegama iz Republike Srpske.

Nakon okončanja bilateralnih sastanaka predloženi su zaključci kojima će se još preciznije definisati buduća saradnja, a koji će biti predloženi na predstojećoj sjednici dvije vlade.

Izvor: Info Centar Vlada RS

Shares
Slične objave
Agro oglasiAgro vijesti

Male radnje, velike priče

Agro vijesti

Uzgajivači ribe u RS se žale na nelegalan uvoz