Četvrtak , Septembar 19 2019
Najnovije vijesti
Početak / Agro vijesti / Razgovor o unapređenju saradnje sa Ministarstvom poljoprivrede Srbije

Razgovor o unapređenju saradnje sa Ministarstvom poljoprivrede Srbije

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske prof.dr Stevo Mirjanić i njegovi najbliži saradnici, razgovarali sa danas u Banjaluci sa delegacijom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, na čelu sa državnim sekretarom za poljoprivredu Željkom Radoševićem, o unapređenju saradnje.

Sastanak je održan u sklopu nastavka saradnje ministarstava iz Republike Srpske i Srbije, a na osnovu zaključaka sa proteklih sjednica dvije vlade.

Ocijenjeno je da je dosadašnja saradnja bila uspješna, da je saradnja na realizaciji projekata od zajedničkog interesa intenzivirana, ali da je treba i dodatno proširivati.

Iz oblasti vodoprivrede, razgovarano je o Sporazumu o saradnji u oblasti integralnog upravljanja vodama donjeg toka rijeke Drine, o aktivnostima vezanim za izdavanje vodnih akata, zaštitu od voda, uređenju korita i upravljanja nanosom i inspekcijskom nadzoru u oblasti vodoprivrede.

Razgovarano je i o primjeni Protokola o stručno-tehničkoj saradnji u oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije, ruralnog razvoja, veterine, šumarstva i vodoprivrede.

Predstavnici Agencije odnosno Uprave za agrarna plaćanja razgovarali su o saradnji u oblasti kreiranja i sprovođenja procedura u platnom sistemu.

Pored predstavnika resornog Ministarstva, delegaciju Srbije činili su i direktori Uprave za veterinu Emina Milakara, Uprave za agrarna plaćanja Žarko Radat i Republičke direkcije za vode Nataša Milić, koji su održali i bilateralne sastanke sa kolegama iz Republike Srpske.

Nakon okončanja bilateralnih sastanaka predloženi su zaključci kojima će se još preciznije definisati buduća saradnja, a koji će biti predloženi na predstojećoj sjednici dvije vlade.

Izvor: Info Centar Vlada RS

Facebook Komentari

Provjerite takođe

Afrička kuga diže cijenu svinja

Prema podacima Eurostata, cijene svinja u Evropi zbog pojave afričke kuge neprestano variraju, a domaći …