ROOTS – kako osigurati vodu tamo gdje je nema?
Agro oglasiAgro vijesti

ROOTS – kako osigurati vodu tamo gdje je nema?

Roots
Ministarstvo vanjskih poslova Države Izrael, Odjel za inovacije, poduzetništvo i tehnologiju, i ambasada Izraela za BiH sa sjedištem u Tirani Vam u sklopu programa Izrael predstavlja inovacije (poljoprivreda) predstavljaju kompaniju ROOTS – Sustainable Agricultural Technologies LTD i tehnologiju RZTO.
Kompanija ROOTS nudi rješenja za dva glavna i kritična problema u poljoprivredi: kako najbolje povećati prinos i osigurati sigurnost proizvodnje sa što manje energije i kako osigurati vodu za navodnjavanje tamo gdje vode uopće nema.
Prema ROOTS-u, klijenti koji koriste njihove tehnologije zabilježili su rast prinosa do 60%.
Sistem RZTO

Optimizacija temperature u korijenskoj zoni. Temperatura korijena utiče na sve parametre fiziologije biljke, pa je postizanje i održavanje optimalnog raspona temperature korijenskog područja neophodno za snažan rast, produktivnost i kvalitet biljke. RZTO tehnologija je sistem zatvorene petlje koji pruža optimalnu temperaturu korijenske zone tokom cijele godine i može se koristiti sa svim uzgojnim podlogama. Za više informacija pogledajte ovaj video.

Pročitajte još...   Veliko interesovanje za nabavku opreme za navodnjavanje
Sistem D-RZTO RZTO sistem u kombinaciji sa sistemom kap po kap za navodnjavanje i gnojidbu 2 u 1.

ROOTS jedinstveni sistem za prihranjivanje (kap po kap ili prskalice) koristi isti regulator i istu vodovodnu cijev koja se koristi za grijanje i hlađenje zone korijenja u svrhu navodnjavanja. Prema kompaniji, sistemom je lako rukovati zahvaljujući upotrebi samo jedne kontrolne ploče za kontrolu temperature korijenske zone i navodnjavanja. Takođe, upotreba iste vodovodne cijevi i regulatora za navodnjavanje / gnojidbu i grijanje / hlađenje je isplativa.

Sistem IBC – navodnjavanje kondenzacijom
Samostalni, zatvoreni krug, koji se napaja solarnom energijom za navodnjavanje usjeva kondenzacijom vode od vlage u vazduhu ili vlage na spoljnoj površini cijevi. Izolirani spremnik za vodu u sustavu puni se jednom, nakon čega se voda kontinuirano hladi, a vlaga koja se kondenzira na cijevima se prenosi do tla i koristi se za navodnjavanje usjeva čistom, ohlađenom vodom. Za više informacija pogledajte ovaj video.
Kompanija ROOTS Ltd. se želi povezati sa:

A. Distributerima u BIH koji će pomoći u promociji i instaliranju njenih rješenja i tehnologija
B. Poljoprivrednicima u BIH
C. Projektnim kompanijama u poljoprivrednom sektoru BIH

Pročitajte još...   Bekir Dolić iz Cazina učestvuje na Evropskom ruralnom parlamentu mladih

Za više informacija posjetite web stranicu ili kontaktirajte: mark@rootssat.com sa cc na enci001@gmail.com

Dodatne informacije se nalaze u priloženoj brošuri koju možete preuzeti OVDJE
0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Kombajn ispisao istoriju: Prvi put stigao u selo u BiH

Agro vijesti

Minić sa delegacijom Podlaskog Vojvodstva u Poljskoj o saradnji