“Stara Hercegovina”, poljoprivredni klaster prilika za male proizvođače (VIDEO) | Agroportal.ba
Agro vijesti

“Stara Hercegovina”, poljoprivredni klaster prilika za male proizvođače (VIDEO)

U doboju osnovan klaster

U Trebinju su promovisani rad i članice poljoprivrednog klastera Stara Hercegovina. Na Gradskom trgu organizovan je mini sajam na kojem su predstavljeni domaći proizvodi od Trebinja do Kalinovika.

Obilje domaćih proizvoda od Trebinja do Kalinovika na jednom mjestu. Pod trebinjskim platanima predstavili su široku lepezu hercegovačkih specijaliteta – od poljoprivrednih kultura, preko mliječnih proizvoda-sira, kajmaka, do meda, vina i ljekovitog bilja.

Ovo je dobra prilika za male proizvođače za koje se ne zna. U vrijeme korone ovo je dobar način za plasiranje domaćih proizvoda, kaže Biljana Kulušić, direktorka Poljoprivredne zadruge Porečanka iz Berkovića.

Klaster Stara Hercegovina objedinio je male poljoprivredne proizvođače i sva udruženja i asocijacije proizvođača od Trebinja do Kalinovika. Cilj ovakvih sajmova je, kažu, predstaviti i povezati velike i male proizvođače i manje poznata prirodna bogatstva iz ruralnih područja.

Vizija našeg klastera je okuljanje malih proizvođača koji nisu u mogućnosti da naprave promociju svojih proizvoda, te povećanje poljoprivredne proizvodnje na našim prostorima, kaže Danijela Salatić, menadžer ovog klastera.

Dragan Vučković, menadžer Projekta razvoja konkurentnosti u ruralnim područjima, kaže da je klaster Stara Hercegovina planirao onlajn platformu za promociju svojih proizvoda.

Pročitajte još...   Mladi bračni par brine o divljim konjima

Posjetioci današnjeg mini sajma mogli su da uživaju u specifičnostima ukusa i blagodeti hercegovačkih proizvoda. Ipak, zbog pandemije, broj učesnika, ali i posjetilaca, bio je nešto manji od očekivanog.

Izvor 

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Poljoprivrednici razapeti između proizvodnje i očuvanja prirode

Agro vijesti

Poljoprivrednici zabrinuti zbog promjene vremena: Hoće li proljetni mraz uništiti voće?