U ovoj godini 1,1 milion KM za razvoj agrara Bijeljine | Agroportal.ba
Agro vijesti

U ovoj godini 1,1 milion KM za razvoj agrara Bijeljine

Agrarni fond Grada Bijeljina u ovoj godini će usmjeriti 1,1 milion KM za podsticaj poljoprivredne proizvodnje, dohotka i ruralnog razvoja, piše rtrs.tv

Podsticajna sredstva biće raspoređena na osnovu odluke o programu korištenja sredstava za podsticaj poljoprivredne proizvodnje za ovu godinu, a u skladu sa planiranim budžetom, navodi se u izvještaju o planu rada Agrarnog fonda za ovu godinu, koji će se naći pred odbornicima na sjednici Skupštine grada.

U izvještaju se navodi da će aktivnosti biti vođene u pravcu unapređenja primarne poljoprivredne proizvodnje direktno podsticajima za određene grane proizvodnje, kao i podsticajima za prerađivačke kapacitete kako bi proizvođači mogli ostvariti što bolji plasman svojih proizvoda.

Pročitajte još...   Počela isplata 200.000 KM poljoprivrednicima

Ciljevi Agrarnog fonda su, prije svega, da omogući poljoprivrednim gazdinstvima što lakši i jednostavniji način ostvarivanja prava na podsticajna sredstva, smanjenje ekstenzivne proizvodnje i povećanje intenzivnijeg gajenja povrća i voća.

Cilj ovog fonda je i podsticanje intenzivnog razvoja stočarstva kao osnovne grane poljoprivrede koja se naslanja na ratarstvo i povećanje kvaliteta i kvantiteta proizvodnje, uz postizanje optimalnog proizvodnog okruženja na lokalnom nivou.

Pročitajte još...   Pšenica sprema na lagerima i čeka bolju cijenu

U izvještaju se, osim niza planova i mjera, navodi da je neophodno raditi i na ostvarenju veće cijene poljoprivrednih proizvoda, smanjenju uvoza, povećanju izvoza, te na boljoj organizovanosti i povezanosti poljoprivrednih proizvođača sa tržišnim i prerađivačkim kapacitetima.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Uzgajivačima svinja se sprema zatvaranje

Agro vijesti

Jabuka iz uvoza preplavila tržište (VIDEO)

Komentariši