Srijeda , 3 Juna 2020
Najnovije vijesti
Početak / Agro vijesti / Usvojena “Strategija ruralnog razvoja BIH” na nivou Doma Naroda

Usvojena “Strategija ruralnog razvoja BIH” na nivou Doma Naroda

Nakon “Savjeta Ministara BIH“, dom naroda usvojio je Strateški plan ruralnog razvoja Bosne i Hercegovine (2018. – 2021.) – Okvirni dokument.

Foto: hariscalkic.com

Usvojeni su i zaključci u kojima Dom naroda od Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine zahtijeva da jednom godišnje izvještava PSBiH o provođenju Strateškog plana ruralnog razvoja Bosne i Hercegovine (2018. – 2021.) – Okvirni dokument.

U usvojenim zaključcima Dom naroda zahtijeva od Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Direkcije za evropske integracije da osigura da se proces programiranja sredstava pomoći Evropske unije, kako u oblasti ruralnog razvoja tako i u realizaciji svih drugih strateških dokumenata na nivou BiH, realizuje u okviru usaglašenog “Mehanizma koordinacije procesa evropskih integracija u BiH”, u skladu sa Odlukom o sistemu koordinacije procesa evropskih integracija u BiH, u dijelu koji se odnosi na programiranje sredstava pomoći Evropske unije u okviru evropskog integracionog procesa.

Autor Redakcija

Redakcija
Prvi poljoprivredni portal Posavine i Semberije

Provjerite takođe

piletina

Odobren izvoz pilećeg mesa u EU

Evropska komisija je na sjednici stavila Bosnu i Hercegovinu na listu zemalja kojima je odobren …