Usvojena “Strategija ruralnog razvoja BIH” na nivou Doma Naroda | Agroportal.ba
Agro vijesti

Usvojena “Strategija ruralnog razvoja BIH” na nivou Doma Naroda

Nakon “Savjeta Ministara BIH“, dom naroda usvojio je Strateški plan ruralnog razvoja Bosne i Hercegovine (2018. – 2021.) – Okvirni dokument.

[tie_full_img][/tie_full_img]

Foto: hariscalkic.com

Usvojeni su i zaključci u kojima Dom naroda od Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine zahtijeva da jednom godišnje izvještava PSBiH o provođenju Strateškog plana ruralnog razvoja Bosne i Hercegovine (2018. – 2021.) – Okvirni dokument.

Pročitajte još...   AgroMonitor - servis za poljoprivredne proizvođače i savjetodavce

U usvojenim zaključcima Dom naroda zahtijeva od Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Direkcije za evropske integracije da osigura da se proces programiranja sredstava pomoći Evropske unije, kako u oblasti ruralnog razvoja tako i u realizaciji svih drugih strateških dokumenata na nivou BiH, realizuje u okviru usaglašenog “Mehanizma koordinacije procesa evropskih integracija u BiH”, u skladu sa Odlukom o sistemu koordinacije procesa evropskih integracija u BiH, u dijelu koji se odnosi na programiranje sredstava pomoći Evropske unije u okviru evropskog integracionog procesa.

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Kombajn ispisao istoriju: Prvi put stigao u selo u BiH

Agro vijesti

Minić sa delegacijom Podlaskog Vojvodstva u Poljskoj o saradnji