Vremenska prognoza 25.09.2020. | Agroportal.ba
Agro vijestiPijačni barometar

Vremenska prognoza 25.09.2020.

Petak (25.09.):

Očekuje se prolazak toplog fronta na sjeverozapadu zemlje tokom prvog dijela dana. Tokom jutra pretežno oblačno uz sunčane intervale i sunčane periode, naročito na sjeveroistoku zemlje, dok se na krajnjem zapadu očekuje oblačno sa kišom ,uz moguće pljuskove praćene grmljavinom. U nastavku dana, kao posljedica aktivnosti ciklona čiji se centar nalazi u Tršćanskom zalivu, doći će do prolaska hladnog fronta , koji će donijeti padavine u čitavoj zemlji praćen padom temperature vazduha. Takođe, treba napomenuti da se na planinskim oblastima čija visina prelazi 1500 metara nadmorske visine očekuje se i susnježica (kiša i snijeg) ili snijeg. S tim što neće doći do zadržavanja snježnog pokrivača na tim mjestima, jer je tlo još uvijek dovoljno toplo.

Minimalna temperatura vazduha: od 12ºC do 16 ºC, na sjeveroistoku do 18 ºC, jugu do 20 ºC, na planinama od  6 ºC

Pročitajte još...   „INTERAGRO 2018“ 20. – 22. septembar 2018.

Maksimalna dnevna temperatura vazduhaod 18 ºC do 26ºC, na sjeveroistoku do 28 ºC, na jugu do 24 ºC, u planinskim oblastima do 15ºC.

Vjetar: slab do umjeren južnih smjerova, na udare u nizinskim krajevima na sjeveru jak do žestok, dok se u centralnim krajevima na udare očekuje jak olujan do orkanski, u Hercegovini umjeren do umjereno jak, na udare žestok južnih smjerova.

Pročitajte još...   Vremenska prognoza 12.09.2020.

Upozorenje na vjetar u centralnim dijelovima zemlje.

Biometerološka prognoza: tegobe mogu imati osobe razdražljive na vrijeme.

Agrar: ne preporučuju se poljoprivredne aktivnosti tokom čitavog dijela dana. 

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Kombajn ispisao istoriju: Prvi put stigao u selo u BiH

Agro vijesti

Minić sa delegacijom Podlaskog Vojvodstva u Poljskoj o saradnji