Zadruga okupila 100 kooperanata za proizvodnju kornišona | Agroportal.ba
Agro vijesti

Zadruga okupila 100 kooperanata za proizvodnju kornišona

Stotinu kooperanata iz Novog Grada, Krupe na Uni, Prijedora, Gradiške, Laktaša, Čelinca i Prnjavora proizvodiće krastavce kornišone na 60 dunuma i sve je spremno za sadnju, koja treba da počne u srijedu, izjavio je stručni saradnik Poljoprivredne zadruge “Agro VIP” iz Čelinca Miloš Đurašinović.

Đurašinović je rekao da su osnivači firme agronomi koji su ranije bili angažovani u njemačkoj firmi “Karl Kine”, koja je imala kooperantsku proizvodnju krastavaca kornišona.

Pročitajte još...   Rekordna godina za Sokolačke mljekare

“Nakon što je zatvorena firma u BiH, kolege su odlučile da se osnuje Zadruga i da se nastavi kontinuitet proizvodnje”, pojasnio je Đurašinović, prenosi Srna.

On je istakao da je kooperantima na vrijeme isporučen repromaterijal kako bi pripremili parcele za sadnju.

Pročitajte još...   Gubitak od 100 miliona KM godišnje: BiH kasni za korišćenjem novca iz evropskog fonda za poljoprivredu

“Uslovi ostaju isti. Zagarantovan je otkup po cijeni od dvije KM za kilogram prve klase, 0,80 KM za drugu i 0,20 KM za treću klasu“, naveo je Đurašinović.

Prema njegovim riječima, u planu je da u narednom periodu sa kooperantima bude organizovana i plastenička proizvodnja povrća.

 

(Srna)

 

 

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Zajednički nastup na poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Agro vijesti

Brčko: Poziv poljoprivrednicima da ažuriraju zahtjeve za podsticaj