Završeno drugo savjetovanje poljoprivrednika o PDV-u | Agroportal.ba
Agro savjetiAgro vijesti

Završeno drugo savjetovanje poljoprivrednika o PDV-u

U Šatorovićima kod Brčkog održano je savjetovanje o PDV-u u organizaciji www.agroportal.ba, u saradnji sa Odjeljenjem za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Vlade Brčko distrikta. Savjetovanje je okupilo 30-ak poljoprivrednika i ostalih subjekata kojima je ova tema bila bliska i poslovno srodna.

Prednosti i mane PDV-a

Zoran Gajić, Šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Vlade Brčko distrikta, svojim prisustvom je dao podršku predavanju, te je pozvao poljoprivrednike da se informišu od prednostima i manama PDV-a. 

Pročitajte još...   “Šećerana” u rukama povjerioca

Na savjetovanju poljoprivrednici su od predavača Doc. dr. Joze Piljića imali priliku slušati predavanje na temu “Status poljoprivrednika u PDV-u“.

Pored praktičnih savjeta, koji se odnose na registraciju, prijavu, prava i obaveze… Doc. dr. Piljić je imao i otvoreni dijalog sa učesnicima koji su dali svoje viđenje na prednosti i mane ulaska u PDV.

Pročitajte još...   Sve više vinograda u Posavini

Zajednički zaključak savjetovanja o PDV-u je da je on prednost za veće poljoprivredne proizvođače, ali da se manjima to skoro pa i ne isplati.

Ono što je preporučeno od strane Doc. dr. Piljića jeste korišćenja prava na “paušalnu naknadu“.

[ngg src=”galleries” ids=”4” display=”basic_slideshow”]

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Republika Srpska: Objavljen javni poziv za kapitalne investicije

Agro vijesti

Održana skupština Asocijacije uzgajivača matica kranjske rase pčela ''Carnica''