Četvrtak , 2 Jula 2020
Početak / Agro vijesti / Banjalučani kreću u sjetvu, preko 550 zahtjeva za sjemenske pakete

Banjalučani kreću u sjetvu, preko 550 zahtjeva za sjemenske pakete

Više od 550 zahtjeva pristiglo je za dodjelu subvencija za nabavku sjemena, rasada povrtarskih kultura, mineralnog đubriva i zaštitnih sredstava za povrtarsku proizvodnju, u okviru nastojanja da se, usljed pandemije korona virusa, zasije što više slobodnih poljoprivrednih površina.

Ovo je dio podsticaja za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, za šta će iz gradskog budžeta ukupno biti izdvojeno oko milion maraka. Sredstva će biti raspoređena putem javnog poziva, koji je u toku.

Dio poziva koji se odnosi na nabavku sjemenskih paketa za povrtarsku proizvodnju okončan je juče.

Nakon kontrole ispunjenosti uslova iz javnog poziva, komisija će donijeti rješenja o uplati novčanih subvencija, kazali su iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

Kako ističu, poljoprivrednici do 21. maja mogu da se prijave i za druge vrste subvencija, tačnije za sufinansiranje nabavke nove poljoprivredne mehanizacije, opreme u animalnoj proizvodnji, za sufinansiranje troškova analiza, sertifikacije, deklarisanja i brendiranja za plasman proizvoda u Krajiškoj kući, za sufinansiranje start ap paketa, te za premije za odgoj priplodnih junica i za pčelinja društava.

Autor Redakcija

Redakcija
Prvi poljoprivredni portal Posavine i Semberije

Provjerite takođe

U doboju osnovan klaster

Za privrednike i samozapošljavanje 950.000 KM

Grad Banjaluka izdvojiće iz gradskog budžeta više od 950.000 KM kako bi pomogla lokalnim privrednicima …