Divljač i sitni glodari zimi opasni po mlade voćnjake i strna žita
Agro vijesti

Divljač i sitni glodari zimi opasni po mlade voćnjake i strna žita

Divlje Svinje
Divljač i sitni glodari zimi nanose najviše štete voćnjacima i na usjevima ozimih žita, gdje je prilikom pregleda uočeno prisustvo aktivnih rupa od glodara, naveli su agrometeorolozi.

Najveću štetu mladim voćnjacima nanose sitni glodari /miševi i voluharice/, zečevi i srne, navedeno je u sedmičnom Agrometeorološkom biltenu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u kojem se ističe da je razlog tome nedostatak hrane.

Glodari zimi nanose štete i strnim žitima – hrane se posijanim sjemenom, nastavljaju ishranu na izniklim biljkama, praveći na žitnim poljima prazna mjesta.

kažu su agrometeorolozi.

Pročitajte još...   Pijačni barometar Bijeljina 23.06.2020. godine

Poslije jučerašnjeg dana sa kišom, susnježicom i snijegom, danas se, prema prognozi meteorologa, očekuje suvo vrijeme, samo su u istočnim krajevima moguće padavine koje će u drugom dijelu dana prestati. Srijedu, četvrtak i petak, 9, 10. i 11. februar, obilježiće sunčano vrijeme uz promjenljivu oblačnost i toplo za ovo doba godine, dok se u dane vikenda očekuje novo naoblačenje sa kišom, susnježicom i snijegom.

Pročitajte još...   Jesenja sjetva spanaća

Јutarnja temperatura vazduha biće od minus 10 do nula u višim, u nižim od minus dva do pet, a maksimalna dnevna od minus dva do sedam u višim krajevima, u nižim od devet do 15 stepeni Celzijusovih.

Izvor

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Popis poljoprivrede koči politika

Agro vijesti

Izvoz mesa u Tursku ponovo od ove sedmice