Divljač i sitni glodari zimi opasni po mlade voćnjake i strna žita
Agro vijesti

Divljač i sitni glodari zimi opasni po mlade voćnjake i strna žita

Divlje Svinje
Divljač i sitni glodari zimi nanose najviše štete voćnjacima i na usjevima ozimih žita, gdje je prilikom pregleda uočeno prisustvo aktivnih rupa od glodara, naveli su agrometeorolozi.

Najveću štetu mladim voćnjacima nanose sitni glodari /miševi i voluharice/, zečevi i srne, navedeno je u sedmičnom Agrometeorološkom biltenu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u kojem se ističe da je razlog tome nedostatak hrane.

Glodari zimi nanose štete i strnim žitima – hrane se posijanim sjemenom, nastavljaju ishranu na izniklim biljkama, praveći na žitnim poljima prazna mjesta.

kažu su agrometeorolozi.

Pročitajte još...   Kapital stečen u Africi ulažu u zavičaj: Prijatelji grade farmu koza na Majevici

Poslije jučerašnjeg dana sa kišom, susnježicom i snijegom, danas se, prema prognozi meteorologa, očekuje suvo vrijeme, samo su u istočnim krajevima moguće padavine koje će u drugom dijelu dana prestati. Srijedu, četvrtak i petak, 9, 10. i 11. februar, obilježiće sunčano vrijeme uz promjenljivu oblačnost i toplo za ovo doba godine, dok se u dane vikenda očekuje novo naoblačenje sa kišom, susnježicom i snijegom.

Pročitajte još...   Podsticaji za povrtare Srpske

Јutarnja temperatura vazduha biće od minus 10 do nula u višim, u nižim od minus dva do pet, a maksimalna dnevna od minus dva do sedam u višim krajevima, u nižim od devet do 15 stepeni Celzijusovih.

Izvor

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Republika Srpska: Objavljen javni poziv za kapitalne investicije

Agro vijesti

Održana skupština Asocijacije uzgajivača matica kranjske rase pčela ''Carnica''