Dogovoreni budući vidovi saradnje s predstavnicima UN Women | Agroportal.ba
Agro vijesti

Dogovoreni budući vidovi saradnje s predstavnicima UN Women

[tie_full_img][/tie_full_img]

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske danas su održali sastanak sa rezidentnim predstavnikom UN Women-a u Bosni i Hercegovini gospodinom Dejvidom Saundersom i saradnicima.

Na sastanku je razgovorano o prethodnim i budućim aktivnostima resornog Ministarstva na osnaživanju žena na selu, kao i modelima podrške u organizaciji UN Women-a za realizaciju takvih aktivnosti.

Pročitajte još...   "Agreks" širi kapacitete sa pet novih farmi u Šamcu

Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske od 2008. godine u kontinuitetu obezbjeđuje podršku udruženjima žena i ženama preduzetnicama u ruralnom području za realizaciju poslovnih aktivnosti.

U narednom periodu Ministarstvo će uz pomoć UN Women-a započeti proces uspostavljanja regionalnih mreža podrške za žene na selu.

Predstavnici UN Women-a su pozdravali aktivnosti resornog Ministarstva i naglasili značaj navedenih aktivnosti u kontekstu izgradnje kapaciteta za korišćenje sredstava IPARD –a, te izrazili nadu da će i druge organizacije, uključujući i EU, uvidjeti značaj navedenih aktivnosti i urgentnu potrebu za njihovu realizaciju.​

Pročitajte još...   IFAD: Procjena učinka projekata ruralnog razvoja u BiH

Izvor: Info Centar Vlada RS

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Prvi međunarodni kongres živinarstva/peradarstva iduće godine

Agro vijesti

Cijena proizvodnje hrane raste - prijeti li nam nestašica povrća?