Eko sir "Puđa" pobjednik balkanskog festivala sira | Agroportal.ba
Agro reportažeAgro vijesti

Eko sir “Puđa” pobjednik balkanskog festivala sira

Dobre vijesti sa ovogodišnjeg okupljanja sirara u Beogradu. Na 8. Festivalu sireva Balkana, izložbi autohtonih sireva regije, koji je održan u Beogradu, prema glasovima publike je pobjedu odnio “Eko sir Puđa” iz Livna.

Priznanje i povjerenje

Ova nagrada je dokaz da sirevi iz BiH uživaju veliko povjerenje potrošača u regiji, ali i ugled među proizvođačima sira.

Takođe, susret sirara u Beogradu bila je prilika za uspostavu saradnje. Povezivanje distributera i razmjenu informacija o izazovima na međunarodnom tržištu sira.

Pročitajte još...   "Rakijski festival" ekonomska i turistička prilika, Tuzla 30.11.2018. godine

USAID/Sweden FARMA II je podržala „Eko sir Puđa“ kroz sufinansiranje nabavke opreme za kooperante. Kao i kroz edukacije i trening programe koji su doprinijeli podizanju standarda proizvodnje.

Kvalitet i standard 

„Eko sir Puđa“ zajedno sa nekoliko drugih proizvođača sira širom zemlje redovni je učesnik Balkanskog festivala sira. Već je postalo pravilo da bosanskohercegovački sirevi na ovom događaju ostvaruju najveća priznanja.

Pročitajte još...   Piletina iz uvoza pretrpala domaće tržište

Festival sireva Balkana je održan u Domu omladine Beograda. Učešće je okupilo sirare iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, te gostiju iz Francuske i Holandije.

Nakon Hrvatske i Crne Gore, Srbija je treće po veličini izvozno tržište sira iz Bosne i Hercegovine.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Ministar Košarac: Stvoreni preduslovi za izvoz ribe iz BiH u Rusku Federaciju

Agro vijestiPijačni barometar

Vremenska prognoza za 23.09.2020.