Otvoren 11. Sajam organske proizvodnje u Bosanskoj Krupi | Agroportal.ba
Agro vijesti

Otvoren 11. Sajam organske proizvodnje u Bosanskoj Krupi

U parku Kej u Bosanskoj Krupi otvoren je jedanaesti Sajam organske proizvodnje. Svim posjetiocima do četvrtka nudi raznovrsne proizvode organske hrane i rukotvorina po znatno nižim cijenama nego inače.

Sajam kao i svih prethodnih godina organizuju Opština Bosanska Krupa i Asocijacija organskih proizvođača Unsko-sanskog kantona uz podršku JKP „10. Juli“.

Učešće na ovogodišnjem sajmu uzeo je veliki broj izlagača, kako iz Bosanske Krupe i Unsko-sanskog kantona, tako iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine. Širokom ponudom izlagača koji su uzeli učešće, posjetiocima se pruža mogućnost da na jednom mjestu pronađu najnovije, najpoznatije i vrlo povoljne organske proizvode.

Ove godine kao i svih prethodnih godina ima zaista impozantan broj proizvođača, odnosno izlagača, sedamnaest širom BiH, iz Sarajeva, Visokog, čak i iz Trebinja. Velika je ponuda, širok asortiman, između ostalog možete pronaći organsko suđe, medo-biljne proizvode, prirodnu kozmetiku, plasteničke proizvode i još mnogo toga“, ističe Fatima Gerzić iz Bosanske Krupe, predstavnica obrta TIM-MED i Asocijacije organskih proizvođača Unsko-sanskog kantona.

Za sve izlagače organizator je obezbijedio besplatan izložbeni prostor, te natkrivene i osvijetljene štandove.

Po jedanaesti put organizujemo sajam, sigurno da nam znači, kao i drugi sajmovi koje organizujemo u toku godine u Bosanskoj Krupi. Značajan je broj izlagača, bez obzira na situaciju sa koronavirusom. Odlučili smo da ga upriličimo iako su mnoge tradicionalne manifestacije u Bosanskoj Krupi i USK odgođene, jer možemo obezbijediti socijalnu distancu koja je nephodna. Ovo je dobra prilika da ljudi kupe domaće, organsko, zdravo, te da se predstave izlagači iz svih krajeva BiH, kaže načelnik Opštine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Zbog epidemiološke situacije tokom održavanja sajma, za razliku od prethodnih godina, nisu planirani dodatni sadržaji koji bi okupljali veći broj građana poput stručnih predavanja i druženja. Sajam se zatvara 30. jula (četvrtak), u 20.00 sati.

Pročitajte još...   2017. godina jedna od lošijih za pčelare Zvorničke regije

Izvor

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Kalenderovački sir na listi nematerijalnog kulturnog nasljeđa Srpske

Agro vijesti

Lutrija naći sezonce za berbu povrća i voća