Nedjelja , Novembar 17 2019
Najnovije vijesti
Početak / Agro vijesti / Pašalić službeno preuzeo dužnost

Pašalić službeno preuzeo dužnost

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske prof. dr Boris Pašalić danas je preuzeo dužnost od svog prethodnika, prof. dr Steve Mirjanića. Mirjanić je ovu dužnost obavljao od 2013. godine.

Svečana ceremonija

Ceremoniji primopredaje prisustvovali su pomoćnici ministra, sekretar, savjetnica ministra i drugi saradnici.

Prof. dr Stevo Mirjanić je ovom prilikom izjavio da su u proteklom periodu postignuti značajni rezultati. Te da Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede treba da nastavi kontinuitet u realizaciji reformskih mjera nakon usvajanja Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2019-2021. godine, kao i budžeta Vlade Republike Srpske za 2019. godinu.

Novi ministar, prof. dr Boris Pašalić se u ime cijelog kolektiva zahvalio ministru Mirjaniću na saradnji. Kao i na rezultatima iz prethodnog perioda koji svjedoče o značajnom napretku ostvarenom u svim sektorima. Počev od poljoprivrede i veterinarstva, kao i šumarstva i vodoprivrede.

Intervju prof. dr Stevo Mirjanić, ministar poljoprivrede, šumarstva i poljoprivrede Republike Srpske

Nastaviti strategiju

Oba ministra su usaglasila osnove sadržaja Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2019-2021. godine iz oblasti poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Kao i osnove plana rada Ministarstva za 2019. godinu.

Ministar Pašalić je prethodno radio kao pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodooprivrede Republike Srpske. Ujedno kao profesor na Poljoprivrednom fakultetu, Univerziteta u Banjoj Luci. 

Autor Redakcija

Redakcija
Prvi poljoprivredni portal Posavine i Semberije

Provjerite takođe

Uvoz svinja

Od sutra pojačana kontrola uvoza mesa

Od sutra, granične inspekcijske službe pojačaće kontrolu uvoza mesa iz zemalja u kojima su se …