Projekat modernizacije sistema protivgradne zaštite Srpske do kraja godine | Agroportal.ba
Agro vijesti

Projekat modernizacije sistema protivgradne zaštite Srpske do kraja godine

U Republici Srpskoj do kraja godine trebalo bi da bude završen projekat “Uspostavljanje tehničko-meteorološkog servisa i modernizacija sistema protivgradne zaštite Srpske”, vrijedan 25 miliona KM.

Zahvaljujući ovom projektu Republika Srpska će imati kvalitetan sistem protivgradne zaštite.

Planom je predviđen završetak automatskih protivgradnih stanica, a u proteklom periodu završeni su Radarski centri za meteorološki radar za potrebe protivgradne zaštite Srpske na planinama Borja i Јahorina, istakao je direktor Protivgradne preventive, Tihomir Dejanović.

Pročitajte još...   Isplaćeno 2,8 miliona KM premije za mlijeko

– Riječ je o pravim savremenim meteorološkim radarima, jednim od najsavremenijim u svijetu. Samim tim što smo montirali te radare, pustili ih u funkciju i što su oni okosnica našeg rada, mi smo završili 90 odsto ovog projekta. U toku je i izgradnja automatskih protivgradnih stanica. Od 231 planirane stanice, u funkciji je 140 stanica sa kompletnom telekomunikacionom infrastrukturom – naveo je Dejanović.

Sezona odbrane od grada počela je 15.aprila. Tokom marta uskladišteno je blizu dvije hiljade protivgradnih raketa preostalih od prošle sezone.

Pročitajte još...   Pijačni barometar Bijeljina 16.04.2019.

– Obezbijeđeno je 1,3 miliona maraka koja su predviđena za nabavku 1.700 novih protivgradnih raketa i 4.000 meteorološke otopine srebro-jodida za ovu godinu – rekao je Dejanović.

Osim područnog protivgradnog centra u Novoj Topoli, u funkciji su i dva nova područna protivgradna centra u Bijeljini i Trebinju.

 

(rtrs.tv)

 

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Zajednički nastup na poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Agro vijesti

Brčko: Poziv poljoprivrednicima da ažuriraju zahtjeve za podsticaj