Protesti poljoprivrednika (VIDEO) | Agroportal.ba
Agro vijesti

Protesti poljoprivrednika (VIDEO)

Protesti_poljoprivrednika_Bijeljina
Protesti poljoprivrednika kako je i najavljeno počeli juče ujutru. Prvo su traktorima blokirali carinski terminal u Gradišci kako bi ukazali na potrebu da se zaštiti domaća proizvodnja. Košarac optužio SDS da su izmanipulisali poljoprivrednike, navodeći da ima saznanja da je u proteste uključen Šarović.

Nešto poslije 11 časova poljoprivrednici s traktorima iz pravca Bijeljine krenuli su prema carinskom terminalu Perić. Koji se nalazi na graničnom prelazu Rača.

Protesti_poljoprivrednika_Bijeljina

Blokadu graničnih terminala poljoprivrednici oba entiteta najavili su prethodnih dana, zbog nezadovoljstva prekomjernim uvozom poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Naši zahtjevi su jasni! Zaštita domaće proizvodnje, uvođenje prelevmana i carina. Te smjena ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca.

Izjavio je sinoć Savo Bakajlić, predsjednik Udruženja poljoprivrednika sela Semberije i Majevice, gostujući u Dnevniku 2 BN TV.

Pročitajte još...   Sweden/USAID FARMA II projekt podržava organizaciju 5. kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima

Bakajlić je rekao da je Organizacioni odbor donio odluku da se blokiraju dva granična terminala. Terminal sa prelaza Rača i Pavlovića most koji je u Dvorovima, a i da se blokira terminal u Gradišci.

Mi smo se obraćali svim resornim ministarstvima i ministru Košarcu, ali oni do sada nisu ništa učinili da zaštite domaćeg proizvođača. Oni imaju potpuno drugačiji stav od nas. Hoće da nas što više razjedine, da nas posvađaju da bi mogli da s nama manipulišu. Ovdje je sve jasno. Uvoznički lobi radi u sprezi sa politikom, kaže Bakajlić.

On je istakao da pojedini poljoprivrednici, ako ne dođe do rješenja, traže da se blokiraju svi granični prelazi.

Pročitajte još...   Na vlastima je da nas podrže i zaštite granice: Sjetva skuplja za 15 posto

Izvor: BN Televizija

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Zajednički nastup na poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Agro vijesti

Brčko: Poziv poljoprivrednicima da ažuriraju zahtjeve za podsticaj