Tekstilni pogon "Neniteks" prestao sa radom | Agroportal.ba
Agro vijesti

Tekstilni pogon “Neniteks” prestao sa radom

Tekstilni pogon “Neniteks” u Skelanima prestao je sa radom. Izjavio je načelnik Odjeljenja za privredu srebreničke opštine Cvijetin Maksimović.

On je rekao da je u ovom pogonu pokrenuta proizvodnja u maju prošle godine. I to uz finansijski podsticaj UNDP-a od 19.500 KM. Objekat je opremila i ustupila na korištenje opština Srebrenica.

Maksimović je rekao da je “Neniteks” imao obavezu da do kraja 2018. godine zaposli sedam radnika. A toliko ih je i radilo.

Pročitajte još...   Paradajz i maline sa banjalučkog asfalta

Prema njegovim riječima, provjerom na licu mjesta utvrđeno je da je objekat zaključan. Te da je proizvodnja zaustavljena prije kraja prošle godine.

Narednih dana analiziraćemo ugovor o iznajmljivanju prostora, sagledati stanje. Te sa vlasnikom utvrditi kakvi su mu dalji planovi u vezi sa proizvodnjom u Skelanima da bismo odlučili da li ćemo produžiti ugovor o izdavanju ili ćemo tražiti drugog investitora za pokretanje neke vrste proizvodnje u tom objektu.

On je istakao da će narednih dana predstavnici opštine provjeriti kakvo je stanje sa ostalim poslovnim prostorima koji su ustupljeni na korištenje da bi raskinuli ugovore sa nesavjesnim korisnicima.

Pročitajte još...   Sve što proizvedu, to i prodaju

Izvor: Nezavisne.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Očekivani prinos kukuruza devet do 12 tona po hektaru

Agro vijesti

Crveno meso iz BiH neće još na evropsku trpezu